Deze WordPress Plugins adviseer ik voor je website

Ga je een website bouwen in WordPress of heb je er één? Dan heb je de beschikking tot duizenden plugins die je website mooier maken en beter laten functioneren. In dit blogartikel benoem ik de beste (gratis) WordPress Plugins die je moet hebben voor je website.

Elementor

Je website begint bij de bouw en daarvoor vind ik Elementor een zeer fijne en vriendelijke editor. WordPress is zich in versie 5 gaan richten op het bouwen in blokken, maar de standaard editor die hier inzit vind ik niet gebruiksvriendelijk. Vooral als je live de wijzigingen die je doet wilt bekijken, dat zie je met deze plugin meteen. Met Elementor kun je eindeloos aanpassingen doen zonder daarvoor te kunnen programmeren. Elementor is er in een gratis en betaalde versie, maar de gratis versie biedt al enorm veel mogelijkheden om vooruit te kunnen.

Yoast SEO

De WordPress plugin Yoast SEO is de beste plugin als het gaat om SEO-optimalisatie van je website. Yoast SEO is gemaakt door Nederlandse ontwikkelaars, uit Wijchen (Gelderland) wel te verstaan, en wereldwijd ongeëvenaard populair. Je kunt met deze plugin makkelijk je teksten scannen op SEO-termen, meta-data aanpassen, leesbaarheid optimaliseren en nog veel meer. Ideaal!

WordPress Plugins - Yoast SEO

 
UpdraftPlus

Bij het maken van je website kun je maar beter direct beginnen met het maken een back-up. Je wilt voorkomen dat er iets mis gaat en je niet meer terug kunt naar de oude situatie, dan ben je geld en uren kwijt om het te laten repareren. Met UpdraftPlus kun je backups maken op je eigen server, maar ook op externe servers en systemen. Ook inplannen van de backups is zo gedaan en terugzetten van de backups is heel simpel. Zo raak je nooit meer content, instellingen, vormgeving of data kwijt.

WooCommerce

Wil je een webshop bouwen in je WordPress website? Dan is WooCommerce de meest populaire plugin. Producten en bestellingen beheren, transacties afronden en nog zo veel meer… WooCommerce is hiervoor ideaal.. Deze plugin is zo populair dat veel andere plugins functionaliteiten toevoegen om goed met WooCommerce te kunnen samenwerken. Zo heeft Elementor verschillende functionaliteiten die gericht zijn op het gebruik van WooCommerce..

WPForms

Formulieren aan je website toevoegen was nog nooit zo makkelijk met WPForms. Met de “drag-and-drop” kun je eenvoudig formulieren bouwen, waardoor je mensen makkelijk aanmeldingen laat door voor je evenement of nieuwsbrief. Ook hier geeft de gratis versie je al veel mogelijkheden, maar is het voor de uitgebreidere websites interessant te kijken naar de betaalde functionaliteiten.

WordPress plugins - WPForms

 Deel dit artikel via: