5 tips voor een succesvolle website

Wil jij een succesvolle website en er het optimale uithalen?
Lees dan deze 5 tips!

Tip 1: begin met een goed verhaal

Wil je overtuigend overkomen met je website, zorg dan dat je een goed verhaal te vertellen hebt! Internet is zo overvol dat het voor de bezoeker direct duidelijk moet zijn wat hij of zij kan vinden op jouw website. Maak daarom bewuste keuzes, te beginnen met jouw verhaal, waarom jij het verschil maakt.

Tip 2: zorg dat de techniek in orde is

Niemand heeft zin in een trage website met foto’s die niet goed worden weergegeven, of formuliertjes waar foutmeldingen op komen. Zorg ervoor dat alles werkt en test dit regelmatig. Kijk of je contactformulier nog werkt, of alle bestellingen uit je webshop netjes binnenkomen.

Tip 3: schrijf klantgericht

Je schrijft geen websiteteksten voor jezelf, maar voor de bezoeker van je website. Schrijf dus teksten die passen bij de doelgroep. Denk daarbij ook aan beeldmateriaal, ook dat draagt bij aan een succesvolle website. Voor de ene website is veel tekst en achtergrondinformatie belangrijk, op een andere website is beeldgebruik de belangrijkste reden waarvoor bezoekers naar de website komen.

Tip 4: ontwikkel mee

Vorig jaar schreef ik het artikel ‘Een website bouw je niet, die ontwikkel je door‘. Die mening blijf ik onverminderd volhouden. Ga niet achterover hangen na de lancering van je website, maar kijk naar de technische ontwikkelingen en pas ze toe waar mogelijk. Dat houdt het aantrekkelijk voor een bezoeker en is een motivatie om terug te komen op je site.

Tip 5: zet in op SEO

SEO is niet alleen een methodiek om je website vindbaar te maken, het daagt ook uit om je website eenvoudiger en laagdrempelig te maken voor de doelgroep. SEO richt zich namelijk op allerlei aspecten: van techniek, tot content en beeldgebruik. Dat pakket moet vooral logisch en goed zijn. Als je dat voor elkaar krijgt is je website SEO-technisch niet alleen goed, maar is je website inhoudelijk vooral aantrekkelijk voor je de bezoeker!Deel dit artikel via: