3 trends voor de (door)ontwikkeling van jouw website

Ook komend jaar zijn er weer voldoende kansen om weer te schitteren met jouw website. Of je dat nu doet door het bouwen van een nieuwe site of het doorontwikkelen van de huidige, met deze trends en tips wordt en blijft jouw website in 2020 super aantrekkelijk.

In 2019 werd er veel geëxperimenteerd met artistieke layouts en fel kleurgebruik. Dit jaar gaat het er weer helemaal anders uitzien. Het wordt het jaar van de rust en ruimte, van het minimale en het essentiële.

1. Terug naar het essentiële

Veel websites gaan in 2020 af van de hypercreatieve designs. Het is tijd om terug te gaan naar het de rust; we gaan naar de minimalistische designs toe. Veel witruimte, grotere marges moeten deze ruimte geven. Zo ontstaat er ruimte voor essentiële informatie. En dat is op gebied van SEO een goed iets, want hoe concreter en essentiëler je informatie, hoe meer Google jou gaat zien als expert. Door de rust terug te brengen in je website, wordt je website weer gebruiksvriendelijk en kun je meer nadruk leggen op sterke content.

2. Gedurfde content

Gaan we dan helemaal af van het creatieve? Nee! Het heftige kleurgebruik, de gekke vormpjes en de spetterende animaties gaan verdwijnen. Wel gaan websitebouwers experimenteren met andere typografie, gedurfde afbeeldingen en opvallende video’s. De uitdaging is om deze elementen geen stoorfactor te laten zien. Het moet ervoor zorgen dat je bezoeker door deze aanpassingen jouw product of dienst beter begrijpt.

3. Een ‘persoonlijke’ website

Dit jaar wordt het tijd om je website en menselijke uitstraling te geven. Geen foto’s meer van de schoenen, haarkammen, motoren of weet ik wat je verkoopt. Je website draait om de mensen die je website bezoeken en jij hebt iets voor hen wat hun leven gaat verrijken. Laat zien hoe je product hun leven verrijkt, laat niet alleen het product zien. In 2020 draait het om het persoonlijke en het menselijke!

Wil je – naar mijn mening – een goed voorbeeld zien, van een website die écht 2020 is? Kijk dan eens op www.visitflevoland.nl.Deel dit artikel via: