Zo word je niet meer gestoord tijdens je werk

Irritant hé… ben je eindelijk in diepe concentratie aan het werken, staat een collega met een vraag aan je bureau. Natuurlijk vraagt hij of zij uit beleefdheid: ‘mag ik je storen of ben je geconcentreerd aan het werken?’ Maar dan is je concentratie toch al weg! Ik ben niet van het reclame maken en heb geen belang bij het aanprijzen van deze oplossing, maar in dit artikel geef ik je de oplossing!

Voor slechts € 6,50 heb ik een hele handige en goedkope oplossing gevonden om zichtbaar te maken dat je niet gestoord wilt worden: de FLOWYS. Twee simpele balletjes – een groene en een rode – die je op de rand van je computerscherm zet. Hiermee geef je aan of je wel of niet gestoord kunt worden. Uiteindelijk valt op staat zo’n oplossing bij het wel of niet toepassen van de ‘spelregels’. Maar je kunt collega’s er dan ook op wijzen als zij zich niet aan de afspraken houden!

Collega’s reageerde op mijn werk reageerde enthousiast en het woord verspreidde snel zich op meerdere afdelingen. Ik ben benieuwd waar ik ze binnenkort allemaal ga tegenkomen.

Andere manieren om niet gestoord te worden

Die balletjes zijn natuurlijk ideaal om niet gestoord te worden. Maar als je echt in alle rust wil werken is het verstandig zoveel mogelijk prikkels weg te halen. Er zijn een aantal mogelijkheden waar je aan kunt denken:

  • Schakel de meldingen van je mail uit
  • Zet je telefoon op stil en leg hem op een afstandje
  • Doe oordjes in om je van omgevingsgeluiden af te schermen
  • Werk eens een dag thuis als je werk en gezinssituatie dit toe laat
  • Ga eens op een andere werkplek zitten, kijk of er stilte werkplekken zijn
  • Laat duidelijk merken: jouw nee is nee… je kunt nu niet vragen beantwoorden, maar je komt later wel op terug bij collega’s

De FLOWYS is een relatief goedkope oplossing. Wil je het digitaler aanpakken, dan heb je ook de Luxafor lampjes. Deze zijn echter wel direct een stuk duurder.Deel dit artikel via: