Tips: Informatica bronnen om te volgen

Bij ontwikkelingen binnen de Informatica of het lanceren van nieuwe producten zijn er een aantal webpagina’s en kanalen op Youtube die hier razendsnel op ingaan. Het zijn waardevolle bronnen om van deze ontwikkelingen op de hoogte te blijven en wij delen deze graag je!

Webpagina’s

Omdat de Engelse taal om te lezen voor veel mensen toch wat moeilijker, vooral als het om lappen tekst gaat, blijven we voor deze Informatica bronnen bij de Nederlandstalige website’s. Binnen Nederland zijn er drie grote bronnen te noemen: Tweakers.net, NU.nl – technologie en Hardware.info.

Om met de laatste te beginnen. Hardware.info is zoals de naam het al zegt, echt gericht op hardware. Laptops, monitoren, televisies, maar vooral ook de losse componenten zoals de processoren, hardeschijven en behuizingen… ze beschrijven het allemaal tot in detail op hun website. Daarnaast hebben ze ook hun eigen TV-kanaal. Hier nemen ze uitgebreid verschillende hardware-componenten uitgebreid en zeer specifiek onder de loep.

NU.nl – technologie geeft vooral zeer algemene informatie. Ze zijn vooral snel met het laatste nieuws, zoals dat van een nieuwssite verwacht mag worden. Echt verdieping over producten krijg je er niet, maar het is wel handig om de laatste ontwikkelingen te volgen. Het interessante is dat zij niet alleen berichtgeving doen over technologische ontwikkelingen, maar ook over bijvoorbeeld etische aspecten die hiermee te maken hebben.

De beste Nederlandse bron voor technologie kunnen we toch wel Tweakers.net noemen. Al ruim vijf jaar zijn ze uitgeroepen tot beste technologie website van Nederland en terecht vinden wij. Via Tweakers is zo uitgebreid dat we het bijna niet op kunnen noemen. Ze maken geschreven reviews van producten, video’s van producten, hebben een uitgebreide prijsvergelijker en komen altijd snel met het laatste nieuws. De sterkste kant van tweakers is toch wel de community die erachter zit: Gathering of Tweakers. Duizenden IT’ers kunnen hier hun kennis en ervaring met elkaar delen en alle onderwerpen komen dan ook ter sprake. Ook als je mee wilt praten over technologie en Informatica is dit ‘the place to be’.

Youtube-kanalen

Wat is er nog beter dan tekst? Juist, video’s om de nieuwe ontwikkelingen zelf te bekijken.
Bij de lancering van een nieuw product staan veel tech-gerelateerde kanalen of vloggers klaar met hun camera’s om een verslag hiervan uit te brengen. De onderstaande kanalen zijn er enorm scherp in om ontwikkelingen bij Apple, Google, Microsoft etc. enorm snel samen te vatten en in een aantrekkelijke video aan je te presenteren. Via ons eigen Youtube-kanaal delen wij regelmatig video’s van deze kanalen. Ze zijn betrouwbaar, snel, leuk om naar te kijken en zeer informatief!

  • The Verge
  • Techradar
  • Cult of Mac (Apple gerelateerd)

Mocht je zelf bronnen hebben die in dit lijstje niet zouden misstaan?
Stuur ons een mail en we voegen hem toe aan dit artikel!Deel dit artikel via: