Tip tijdens Coronacrisis: contactloos betalen

Om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, wordt ook op gebied van contactloos betalen verschillende maatregelen genomen. Zo gaat het limiet per transactie omhoog van 25 naar 50 euro, zonder dat je jouw pincode in hoeft te toetsen. Hierdoor hoef je de betaalterminal minder vaak aan te raken. Naast het contactloos betalen via je pinpas, kun je dat ook heel gemakkelijk met je telefoon. Lees in dit artikel hoe je dat instelt.

Heb je een iPhone of Apple Watch, dan heb je geluk. Bij Apple zit – na het koppelen van je betaalkaart met Apple Pay – geen limiet op een betaling. Als jij in de winkel iets koopt voor € 500,- dan hoef je hiervoor geen pincode in te toetsen. Als je contactloos wil betalen via een Android toestel zit er wel een limiet op, maar het is toch handig dit in te stellen op je telefoon.

Contactloos betalen met…

Lees hieronder mogelijkheden per telefoon (iOS of Android) en per bank.

Staat jouw bank hier niet tussen, maar heeft deze wel de functionaliteit om te betalen via je telefoon? Stuur me even een berichtje en ik vul dit artikel zo spoedig mogelijk aan. Deel dit artikel via: