Prototypen van apps zonder technische kennis!

Eén van de leukste onderdelen die ik tijdens mijn studie communicatie heb gedaan vond ik toch wel het prototypen. Eerst een idee bedenken, schetsen maken en daarna uitwerken in een prototype. Cool om te doen, want je ziet direct resultaat van een idee waar je een lange tijd aan hebt gewerkt. Prototypen kan op verschillende manier, maar in dit blogartikel geef ik een tip voor een site om apps te prototypen. Je hebt er geen technische kennis voor nodig, lekker makkelijk!

Wat is prototypen?

Prototypen is een Engels woord, dus ik snap dat niet iedereen zomaar weet wat dit is. Een prototype is een uitwerking van een idee dat je bedacht hebt, dat je dan ook kunt zien en voelen. Zo kun je het product finetunen voor je de definitieve en/of in productie gaat. Tijdens mijn studietijd moesten wij een creatieve oplossing bedenken voor de inrichting van een heel saai plein. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht en uiteindelijk met papier en andere knutsels een klein prototype van gemaakt om aan betrokkenen te presenteren.

Ideeën visualiseren

Een tijdje later in mijn studietijd moesten we een digitaal concept bedenken, wij kwamen op het idee van ‘Destination Unknown’. Een app om verassingsuitjes te boeken, zonder rompslomp. Na een heel denkproces en alle stappen uittekenen, kregen we de tool ‘POP-app’ aangereikt, nu heet het ‘Marvel’. Met deze website/app kun jouw idee visualiseren en alle stappen uitwerken. We werkte onze app stap voor stap uit, legde alle nodige links tussen de verschillende elementen en kwamen zo tot een zeer realistisch prototype gebaseerd op simpele photoshop ontwerpen. Na het uploaden van deze ontwerpen en het leggen van de links tussen de pagina’s voelde het bijna of we een echte app gebruikte.

Deze tool wil ontwerpers van apps, studenten en andere ontwikkelaars niet onthouden. ‘Marvel’ is echt een prima programma om jouw app voor verschillende telefoons, smartwatches, tablets en computers uit te werken zonder dat je technische codeer kennis hoeft te beschikken. Het is ook heel hip om je uitgewerkt idee op deze manier aan mensen te presenteren!

Klik hier om naar de website van ‘Marvel’ te gaanDeel dit artikel via: