Webbuilding

Bij webbuilding – het bouwen van een website – moet je met veel dingen rekening houden. Wat is het doel, wie is de doelgroep, wat voor content wil je erop kwijt? Een website moet er ook goed uitzien, vindbaar zijn en makkelijk in beheer.

Hieronder beschrijven wij in een stappenplan hoe wij denken dat een goede website tot stand komt:

Luisteren en gesprek

Door een gesprek en daarin goed te luisteren kun je de wensen en vraagstukken in kaart brengen. Wil je een huidige website optimaliseren of ben je toe aan een compleet nieuwe website. Is de website nog wel makkelijk in beheer, is alles nog wel veilig?

Beheer en functionaliteit

Een belangrijk onderdeel van je website is het beheer en de functionaliteiten. Wij werken voor kleine websites met onze eigen webmanager en voor grote websites met een uitgebreider systeem zoals WordPress. Afhankelijk van de functionaliteiten waar website aan moet voldoen, kies je een geschikt beheersysteem (CMS).

Online strategie

Hoe positioneer je de website eigenlijk, bedenk een goede strategie! In de strategie bepaal je voor welke doelgroep de website geschikt moet zijn. Op basis hiervan moet je website, maar ook bijvoorbeeld je sociale media ingericht worden. Zo krijg je een eenduidige lijn in je middelen, waarbij een website het hart is van je online kanalen.

Concept en ontwikkeling

Van concept tot een goed werkende website, daar kan enige tijd overheen gaan. Tijdens de ontwikkeling moet je kritisch blijven in elke stap en iedere keer de vraag stellen: is dat wat de bezoeker wil, is dit wat ik mijn bezoeker wil laten zien? Dit bedenk je van de eerste schetsen op papier tot de invulling van de content.

Lancering en onderhoud

Na de lancering is het website gebruik monitoren erg belangrijk. Optimalisatie kan nodig zijn. Zorg voor een goed uitziende en leesbare site. SEO teksten en jezelf deze technieken meester maken kunnen hier aan bijdragen. Bezoekers moeten zich uitgenodigd voelen je website vaker te bezoeken.