Communicatie

“Communicatie is een vak”.
Een communicatieprobleem onderzoeken, passende strategieën uiteenzetten, originele concepten bedenken en de juiste combinatie maken tussen online en offline middelen… dat vinden we leuk om te doen!

Hieronder beschrijven we in een stappenplan onze visie en aanpak op gebied van communicatie:

Luisteren en gesprek

Actief luisteren en het gesprek aangaan, je moet zoveel mogelijk informatie verzamelen over het onderwerp. Met deze informatie kun je het communicatieprobleem in kaart brengen en voortvarend van start gaan om met een passende oplossing te komen.

Strategie

Hoe kunnen we zorgen dat de boodschap bij je doelgroep terecht komt? Vaak is hier grondig onderzoek voor nodig. Zijn alle aspecten goed in beeld, dan kun je de communicatiestrategie bepalen. In deze strategie is het belangrijk om een goede planning mee te nemen, zodat je snel tot resultaten komt.

Concept

Goed communiceren kan alleen als je het juiste vertrekpunt hebt voor je middelen. Het concept is gebaseerd op de identiteit en wat je wilt uitdragen naar de doelgroep. Het bepalen de boodschap, tone of voice en stijl vormen de basis voor je communicatie-uitingen.

Creatie

Een goed concept raakt mensen en hier zijn inhoudelijk sterke en aantrekkelijke middelen voor nodig. Zorg voor teksten en visuele ontwerpen die aansluiten bij de doelgroep, zodat je onderscheidend bent het optimale effect bereikt.

Beheer

Na de introductie van het concept is het belangrijk om de communicatiestroom te monitoren en te optimaliseren. Het is belangrijk dat datgene wat je wilt communiceren bij de doelgroep onder de huid gaat zitten. Hier zijn updates voor nodig (met name) in de online communicatie-uitingen.