Portfolio

De afgelopen jaren heb ik veel uitdagende projecten en werkzaamheden gedaan. Dit deed ik bij verschillende werkgevers en in mijn vrije tijd voor particulieren, stichtingen en verenigingen.

Momenteel werk ik als communicatieadviseur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Voorheen was ik online-marketeer bij uitgeverij Berne Media, Abdij van Berne Heeswijk-Dinther en hoofdredacteur a.i. van Katholiek.nl.

Het onderstaande portfolio geeft een mooi overzicht van mijn projecten en werkzaamheden de afgelopen jaren. Bekijk ook mijn LinkedIn profiel en laten we in contact komen!


{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Suustival – Brandbooster
Na jarenlange ervaring bij verschillende organisaties, besloot Suzanne Stadhouders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Eind 2018, begin 2019 is ze voor zichzelf begonnen als brandbooster. Het organiseren van evenementen van A tot Z is haar roeping en om zichzelf te vermarkten wilde ze graag een aantrekkelijke website hebben. Ik mocht deze website voor haar bouwen! De website van Suustival is te bekijken via www.suustival.nl
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Sinds 2015 ben ik werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Beginnend als stagiair bij de Stichting Vrienden en later communicatiemedewerker en bestuurssecretaris voor de Vrienden. In juli 2018 ben ik weer een stapje verder gekomen en communicatieadviseur geworden in dit Bossche ziekenhuis.
Veelzijdig
Het werk in het JBZ is zeer veelzijdig. Zo ben ik niet alleen adviseur, maar maak ik ook deel uit van de redactie en het webcare-team. Als adviseur ben ik betrokken bij ziekenhuisbrede projecten. In de redactie werk ik aan de intere en externe communicatie-uitingen, zoals het beheer van intranet en uitingen op sociale media. In het webcareteam monitoren we alle online berichtgeving van het ziekenhuis en beantwoorden we in een team vragen die mensen online ons stellen.
Projecten
Dagelijks werk ik in het ziekenhuis aan tientallen dingen, maar soms zijn er projecten waar ik écht heel trots op ben. Hieronder vindt u hier een overzicht van:
• Jaaroverzicht 2018
 
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Semper Vigilans – Anders in de Kerk
Onder de naam ‘Anders in de Kerk’ organiseert de stichting Semper Vigilans ieder jaar vier bijzondere bijeenkomsten. Dit doen zij in het bijzondere, karakteristieke kerkje in Bokhoven De bijeenkomsten worden opgeluisterd met een muzikaal intermezzo. Met deze site heeft de stichting een fris uiterlijk en beschikken ze nu ook over een geavanceerd reserveringssysteem. Hierdoor kunnen bezoekers simpel een reservering plaatsen voor de lezing.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
VD Cars
Vrienden helpen elkaar! Daarom heb ik een website gebouwd voor Nick van Dijk. Hij is in 2018 gestart met zijn onderneming VD Cars, waarmee hij auto's verkoopt in Nistelrode. De uitdaging voor deze website zat hem in het koppelen met de voorraadmodule van de VWE, zodat de voorraad auto’s op correcte wijze worden weergeven. Zo kunnen potentiële kopers gemakkelijk hun gewenste auto vinden. Bekijk de website via www.vdcars.nl
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
In de periode van september 2015 t/m augustus 2016, heb ik mijn 3e jaars stage Fontys HBO Communicatie gedaan bij de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Na deze stageperiode bleef ik werken in het JBZ als bestuurssecretaris en communicatiemedewerker van de Stichting Vrienden.
Taken
Als bestuurssecretaris was ik de ondersteuning van het bestuur. Daarnaast verzorgde ik alle communicatie-uitingen, zoals het organiseren van evenementen en de interne communicatie in het ziekenhuis.
Over de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
De Vrienden helpen bij de realisatie van voorzieningen die het verblijf voor patiënten zo prettig en draaglijk mogelijk maken. Dit zijn projecten die niet uit het ziekenhuisbudget gefinancierd mogen worden, maar wel bijdragen aan het gezondheiswelzijn van de patiënt. Doordat het werk van de Vrienden in een aparte stichting is ondergebracht, is het 100% zeker dat uw bijdrage niet aan andere ziekenhuiszaken wordt besteed.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Katholiek.nl
In november 2016 heeft Berne Media, uitgeverij Abdij van Berne Heeswijk de website www.katholiek.nl overgenomen. Op de website worden nieuws en lifestyle artikelen gepubliceerd over de Rooms-Katholieke Kerk. In 2017 mag ik mijn afstudeeronderzoek doen rondom deze website en daarna ben ik enige tijd hoofdredacteur van deze website
Hoofdredacteur a.i. Katholiek.nl
Mijn afstudeeronderzoek voor mijn opleiding Communicatie, deed ik bij Berne Media met als onderwerp Katholiek.nl. Na de afstudeerstage bleef ik werken bij Berne Media als online-marketeer en als hoofdredacteur a.i. voor deze religieus geïnspireerde website. In de periode januari 2017 en juni 2018 heb ruim honderd artikelen geschreven en was ik verantwoordelijk voor de samenstelling van een nieuwe redactie en redactieraad.
Artikelen
Hieronder kunt u een aantal voorbeeld artikelen lezen die ik heb geschreven:
'Nu zijn de jongeren aan zet', over de pre-synode in 2018
Sociale media in de veertigdagentijd
Waarom vieren we eigenlijk Kerstmis?
Feesten en partijen
Katholieke jongeren geloven door te doen
 
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Berne Media
Tussen juli 2017 en juni 2018 ben ik werkzaam geweest als online-marketeer en webredacteur bij Berne Media, uitgeverij Abdij van Berne Heeswijk. Voorheen deed ik als afstudeerstagiair al verschillende werkzaamheden voor de uitgeverij. Naast mijn functie als online-marketeer, was ik als hoofdredacteur a.i. verantwoordelijk voor de digitale uitgave Katholiek.nl. In het voorjaar van 2018 heb ik de nieuwe website van www.bernemedia.com ontworpen, gebouwd en gepubliceerd.
Afstudeerproject bij Berne Media
Ik begon mijn werkzaamheden als afstudeerstagiair in het voorjaar van 2017. Dit was in kader van mijn Communicatie opleiding op de Fontys Economische Hogeschool Tilburg . Mijn afstudeeronderwerp was Katholiek.nl en ik rondde mijn scriptie af met een 9. Na mijn afstuderen heb ik een baan aangeboden gekregen bij de uitgeverij, om Katholiek.nl verder te ontwikkelen en de online-marketing van Berne Media en de boekhandel verder te professionaliseren.
Nieuwe website: www.bernemedia.com
Geruime tijd had de uitgeverij geen professionele website. In mijn periode als online-marketeer/webredacteur was een belangrijke doel, om een nieuwe website te maken. Deze is uiteindelijk in mei 2018 gepubliceerd. Daarnaast heb ik een informatica-traject ingezet, om alle sites rondom Berne bij een nieuwe hostingpartij onder te brengen.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Rob Van Doore, musicus
Voor dirigent, slagwerker en arrangeur Rob Van Doore mocht ik in 2018 een nieuwe website bouwen. Op de website deelt Rob informatie over zijn muzikale werkzaamheden, kunt u zijn agenda bekijken en meer achtergrondinformatie lezen. Bekijkt u de website via www.robvandoore.nl
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Vrienden van Amphia
Bij fondsenwervende organisaties is het een goed gebruik elkaar te helpen. Bijvoorbeeld bij de realisatie van projecten en werkzaamheden. Zo mocht ik de Vrienden van Amphia helpen!
Integratie administratieprogramma Vrienden van Amphia
De Vrienden van Amphia in Breda waren op zoek naar een nieuw programma om hun donateurs in te registreren. In 2015 had ik voor de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis een dergelijk programma geïntegreerd. Vanuit deze kennis kon ik de Vrienden van Amphia helpen bij de integratie van hun nieuwe administratieprogramma.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Willem-Jan Hanegraaf, kerkmusicus
Naast mijn werkzaamheden in de communicatie, ben ik ook al bijna tien jaar actief als kerkmusicus. Ik dirigeer koren en bespeel het kerkorgel.
Kerkmusicus
Op mijn (andere) website www.wjhanegraaf.nl schrijf ik over mijn muzikale werkzaamheden. U kunt er mijn biografie en agenda bekijken, maar ook luisteren naar geluid- en videofragmenten. Daarnaast kunt u een verzameling van mijn artikelen lezen, die ik voor verschillende websites heb geschreven.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Cafeesterij De Toekomst Hernen
In het dorpje Hernen, vlakbij Wijchen staat een café dat stamt uit 1962, De Toekomst. In 2010 krijgt het café een nieuwe naam: Cafeesterij De Toekomst Hernen. De eigenaren van de Cafeesterij hebben mij gevraagd om hen te ondersteunen met hun website beheersysteem.
Wat mocht ik doen voor Cafeesterij De Toekomst Hernen?
De website van Cafeesterij De Toekomst straalt gezelligheid uit en die uitstraling wilden de eigenaren graag behouden. Alleen het beheer van de website was niet gebruiksvriendelijk genoeg. Daarom vroegen ze mij om hun website om te bouwen naar  een nieuwe omgeving, zodat de website een stuk fijner in gebruik is. U kunt de website van Cafeesterij De Toekomst hier bezoeken.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Jong Bisdom Den Bosch
Jong Bisdom Den Bosch is het jongerenplatform van het bisdom 's-Hertogenbosch. Het platform organiseert bijeenkomsten en verdiepingsdagen waarmee ze tieners en jongeren willen helpen in hun geloofsontwikkeling. Ik ben als vrijwilliger van het platform mede-verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten, maar ook voor de promotie hiervan. Bezoek ook de Facebookpagina van Jong Bisdom Den Bosch.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Berne Abdijconcerten
Al ruim 65 jaar worden er (orgel) concerten georganiseerd in de Abdij van Berne Heeswijk door de Stichting Berne Abdijconcerten. In deze concertserie treden musici van wereldniveau op. Een professionele inzet van communicatiemiddelen kan daarom niet ontbreken. De stichting wil een breed publiek blijven trekken en de concerten ook de komende jaren blijven organiseren. Het bestuur heeft mij daarom gevraagd een nieuwe website te bouwen en de sociale media in te richten.
Communicatie Berne Abdijconcerten
In 2017 ging de nieuwe website www.berneabdijconcerten.nl live. Compleet met een nieuwe huisstijl. Alle middelen van folders tot sociale media kregen dezelfde herkenbare uitstraling. U kunt de website van de concertkring hier bezoeken.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Ruud Stuurman en An Kolenbrander
Ruud Stuurman en An Kolenbrander hebben een interessante hobby, namelijk het uitzoeken van hun stamboom. Inclusief historisch beeldmateriaal. Deze website was alweer de tweede website die ik voor hen mocht bouwen, omdat de oude inmiddels gedateerd was. Ik bouwde een nieuwe maatwerk website, ontworpen om de historie van hun families en bijbehorende foto's goed te kunnen presenteren. De website van Ruud en An kunt u bekijken via www.stuurmankolenbrander.nl
Learn More
Clockwise Communication
Het laatste project voor het afstuderen, het opzetten van een eigen communicatiebureau. In een half jaar tijd heeft Willem-Jan in een projectgroep gewerkt aan een onderzoek voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis en een nieuwe app: Destination Unknown.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Brabants Dagblad – Wereldjongerendagen
Van 18 juli t/m 2 augustus 2016 heb ik één van de meest bijzondere reizen in mijn leven gemaakt, namelijk naar de Wereldjongerendagen in Krakau (Polen). Tijdens deze reis mocht ik blogartikelen schrijven over alle gebeurtenissen voor het Brabants Dagblad. De blogs zijn geschreven tijdens een voorprogramma in de parochie te Andrychow en tijdens de Wereldjongerendagen zelf in Krakau. De artikelen zijn terug te lezen op de website van het Brabants Dagblad.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
125 jaar Harmonieorkest O&U Beek en Donk – Fotodatabase
In 2015 vierde Harmonieorkest O&U uit Beek en Donk het 125-jarig bestaan. Naast het uitbrengen van een fotoboek wilde ze ook een digitale database maken, met hierin historisch beeld- en geluidmateriaal. De foto's, video's en geluidsfragmenten worden op een tijdlijn weergegeven. Dus hoe verder de kijker scrolt, hoe dieper hij of zij de historie in gaat van het harmonieorkest.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Helmonds Vocaal Ensemble
Bij het koor - waar ik al bijna 20 jaar lid van ben - heb ik communicatieadvies gegeven en verschillende middelen uitgewerkt. Ik bouwde onder andere mee een nieuwe website en zorgde voor een professionele inrichting van de sociale media.
Learn More
Muziekgebouw Eindhoven
In de periode van januari tot juli 2014 heb ik mijn eindstage voor de MHBO-opleiding marketing en communicatie gedaan in het Muziekgebouw Eindhoven. Tijdens deze stage werkte ik mee op de afdeling programmering. Ik mocht mijn bijdrage leveren tijdens de festivals Casual Classics XL, Kamermuziek op de Dommel, Birds of Paradise en verschillende concerten. De stage rondde ik uiteindelijk af met 8,5 - waardoor ik mijn diploma behaalde, mijn propedeuse en ook werd toegelaten op de Fontys Economische Hogeschool Communicatie in Tilburg.
Learn More
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Erato String Trio
In ons land hebben de bezuinigingen voor cultuur er hard ingehakt. Voor musici is het daarom heel belangrijk om zich op een originele manier aan (potentiële) opdrachtgevers te presenteren. Tijdens mijn stage in het Muziekgebouw Eindhoven, heb ik voor het Erato String Trio een trailer gemaakt. Met het programma -Eastern Fairy Tales- brengt het Erato String Trio een spannende samenwerking tussen bestaande klassieke werken, eigen geschreven intermezzi en bestaande oost-europese volksvertellingen met verhalenverteller en uitvoerend kunstenaar Fifiënne Luvuma. U kunt de trailer hier op YouTube bekijken.
Learn More