Willem-Jan nieuwe interim-hoofdredacteur Katholiek.nl

De redactie van Katholiek.nl heeft sinds deze week een nieuwe invulling gekregen. Willem-Jan is vanuit Berne Media verantwoordelijk voor katholieke nieuws-website en vervult daarom in deze samenstelling de rol als hoofdredacteur in.

Hieronder kunt u het introductieartikel over de nieuwe redactie lezen.


Nieuwe gezichten in redactie Katholiek.nl

26 januari 2018

 

Met nieuw elan bouwt de redactie op een stevig fundament aan een mooie toekomst van Katholiek.nl.

Marieke Drent, Hans-Peter Bartels, Joost Jansen, Robert Reijns en Willem-Jan Hanegraaf vormen de nieuwe websiteredactie. Oud-redactieleden Frank Bosman en Jan Brouwers blijven aan Katholiek.nl verbonden als auteurs en nemen als adviseurs plaats in de redactieraad. Wie zijn de nieuwe gezichten?

Willem-Jan Hanegraaf is interim-hoofdredacteur van Katholiek.nl. Hij heeft, in opdracht van de uitgever, de nieuwe redactie samengesteld. Hanegraaf volgde de opleiding Communicatie aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg en deed zijn afstudeeronderzoek voor Katholiek.nl. Daarnaast werkt hij als online-marketeer bij Berne media en als communicatiemedewerker in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

Robert Reijns is sinds vier jaar verbonden aan Katholiek.nl, achtereenvolgens als auteur en redacteur. Hij is antropoloog, docent maatschappijleer en werkt onder andere als eindredacteur voor het maandblad Kerk in Den Haag. Daarnaast is hij beleidsmedewerker ‘publiciteit & onderwijs’ bij het Multicultureel Ontmoetingscentrum Schilderswijk. Robert heeft een Nederlandse, Poolse en Italiaanse achtergrond.

Marieke Drent is werkzaam als pastoraal medewerker ‘jeugd en jongeren’ in Parochie de Twaalf Apostelen in Wijchen. De ignatiaanse en claraanse/franciscaanse spiritualiteit heeft haar bijzondere interesse. Ze wil als redactrice van Katholiek.nl het geloof verbinden met het dagelijkse leven, in relatie met elkaar en met God.

Hans-Peter Bartels leeft als franciscaan in het klooster te Megen. Hij studeerde cultureel erfgoed aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten/Reinwardt Academie en deed een cursus journalistiek en nieuwe media. Daarna was hij medewerker ‘educatie, publieksactiviteiten en communicatie’ in verscheidene musea. Bartels schrijft voor zes Nederlandse en Vlaamse (franciscaanse) tijdschriften, werkt mee aan het maken van voorbeeldvieringen door Berne Media en ontvangt de gasten in het Megense minderbroedersklooster.

Joost Jansen is norbertijn in de Abdij van Berne, prior van de abdij en pastoor van de parochie Heilige Augustinus (Berlicum/Middelrode, Dinther, Heeswijk en Loosbroek). Op Katholiek.nl wil hij de liturgische kant van de website versterken.

Met deze nieuwe formatie wil de redactie de berichtgeving vol inspiratie doorzetten en intensiveren.

 

Op de kaart

Katholiek.nl is opgericht door oud-hoofdredacteur Eric van den Berg. Eind 2016 heeft hij de website overgedragen aan uitgeverij Berne Media. Frank Bosman,  Jan Brouwers en Robert Reijns bleven redactielid.
Van den Berg, Bosman en Brouwers hebben Katholiek.nl op de kaart gezet. Kritisch doch welwillend hebben zij katholieke ontwikkelingen beschreven en geduid. Ze hebben, in samenwerking met prominente schrijvers, zorggedragen voor de bevoorrading van de website. Katholiek.nl wil de vele gedaanten van katholieke kerken en geloven tonen. Daardoor is zij uitgegroeid tot een journalistiek en breed gewaardeerd medium.

Frank Bosman en Jan Brouwers nemen plaats in de redactieraad. Zij bewaken de inhoudelijke invulling van het redactiestatuut en adviseren de redactie en uitgever. Bosman en Brouwers blijven als auteur verbonden aan de website.

 

Bron: Katholiek.nlDeel dit artikel via: