Bereid je voor op de software updates van Apple

Komende donderdag is het zover, dan komen de nieuwe software updates van Apple! De techgigant gaat donderdag alle iPhones (vanaf iPhone 6s) en Apple Watch (vanaf series 1) voorzien van de nieuwe functionaliteiten. De updates voor je iPad en Macbook volgen op 30 september. In dit artikel lees je wat deze nieuwe functionaliteiten en hoe je jezelf optimaal kunt voorbereiden!

Apple kondigde de software updates aan tijdens WWDC 2019. Wil je zien wat er toen werd aangekondigd, ga er rustig voor zitten en bekijk  de keynote nog eens rustig terug!

Voorbereiden voor de software updates

Laten we maar even met het belangrijkste beginnen, je apparaat voorbereiden op de update. Wil je optimaal gebruik maken van de nieuwe software en zeker weten dat je geen data verliest doorloop dan de volgende stappen:

  1. Maak een back-up via iTunes, iCloud of Timemachine
    Over het algemeen verlopen de updates van Appel vrij soepel, maar het zou je toch maar overkomen dat er iets mis gaat. Zorg daarom dat je van je apparaten een back-up hebt gemaakt. Voor de iPhone en iPad kan dat via iTunes of iCloud. Voor het updaten van je Mac moet je een back-up maken via timemachine of met de hand op een externe hardeschijf. Laat hier niets aan het toeval over!
  2. Maak voldoende opslagcapaciteit vrij
    De updates voor je iPhone en iPad nemen voor installatie zo’n 6gb in beslag. Zorg dus dat je deze ruimte beschikbaar hebt, anders kun je de installatie bestanden niet downloaden. Wees gerust, na de update worden de installatiebestanden weer verwijderd en kun je weer gebruik maken van deze ruimte.
  3. Clean install
    Veel mensen kiezen bij de komst van nieuwe software voor een ‘clean install’. Dat wil zeggen dat ze hun apparaat helemaal schoonmaken en fris starten met de nieuwe software. Dat is een overweging die je zelf kunt maken… het voordeel is, is dat je apparaat super vloeiend zonder enige balast uit het verleden zal werken. Een nadeel is, is dat het veel tijd kosten alle apps weer handmatig te installeren en alles weer opnieuw in te richten.

Verstandig om te updaten?

Zelf heb ik de beta’s van iOS, iPadOS en MacOS een tijdje geleden geïnstalleerd. Apple heeft in die periode al veel problemen uit de software gehaald, maar zeker nog niet alles. Dat kan voor veel mensen een overweging zijn nog even te wachten naar volgende updates. Zelf heb ik niet zo’n problemen met deze schoonheidsfoutjes. Ik vind de nieuwe functionaliteiten vooral heel erg gaaf. Het donkere scherm, de nieuwe herinneringen app, de uitgebreidere mogelijkheden op de iPad… mij hoor je niet klagen!

In dit artikel kan ik zelf uitgebreid alle nieuwe functies beschrijven, maar op YouTube staan vele  filmpjes die alle functies uitlichten. Wil je weten wat je te wachten staat, bekijk het dan hieronder!

iOS 13

iPadOS

WatchOS 6

MacOS Catalina

Voor je op 30 september ook de nieuwste MacOS op jouw iMac of Macbook gaat installeren, is het goed te weten dat deze versie geen 32-bit programma’s meer gaat ondersteunen. Deze programma’s zullen dus echt niet meer werken, dus neem dat in je overweging mee voor je jouw Mac gaat updaten.Deel dit artikel via: