iPhone SE: de meest betaalbare iPhone die nog jaren mee gaat

Een paar weken geleden bracht Apple de lang verwachtte iPhone SE uit. Dit na het succes van de iPhone SE uit 2016, die veel mensen verbaasde vanwege jarenlange soepele werking van het toestel. De iPhone SE is het budgetmodel van Apple, maar brengt verrassend veel performance voor de prijs van € 499,-. Dus heb je niet veel geld om te besteden, maar wil je toch een iPhone? Dit is het ideale toestel!

De iPhone SE staat bekend als een toestel dat voor een zeer lage prijs jaren mee kan. De iPhone SE uit 2016 was een toestel dat nu al jaren ondersteund is door Apple met softwareupdates. Daarnaast blijft deze iPhone apps soepel draaien en is er van vertraging bijna geen sprake. En dat is uniek voor zo’n telefoon in deze prijsklasse. Vooral als je het vergelijkt met Android toestellen in deze prijscategorie, die na 2 jaar enorm traag zijn en niet meer ondersteund worden met software.

Nu heeft Apple dus een tweede generatie van deze telefoon uitgebracht en de recensies zijn uitstekend. Het is verreweg de goedkoopste iPhone, want het goedkoopste (ouder) model kost ruim € 700,-

De voor- en nadelen van de iPhone SE

Met zo’n goedkope iPhone kan het niet anders dan dat Apple op een aantal dingen ingeleverd heeft ten opzichte van de topmodellen. Hieronder zie je de voor- en nadelen van deze nieuwe iPhone:

Voordelen

  • De meest moderne processor (A13) die fantastische prestaties levert
  • Prima prijs- kwaliteitsverhouding
  • Camera maakt mooie foto’s
  • Lange ondersteuning door Apple
  • Draadloos opladen

Nadelen

  • Gedateerd ontwerp
  • Grote schermranden
  • Scherm is van mindere kwaliteit dan de concurrentie (maar nog steeds prima!)
  • Langzame oplader in de doos, een nieuwe snellere kopen is aan te raden
  • Accuduur gaat nu goed een dag mee, maar dat had beter gekunnen
Voor wie is deze telefoon nu geschikt?

Ja, ik geef toe, de iPhone SE is niet het meest hippe model dat er te verkrijgen is. Maar voor veel mensen boeit dat helemaal niet. Die willen een simpel werkende iPhone en daar staat Apple nog steeds om bekend: producten maken die door mensen van alle leeftijden te gebruiken zijn. Vanaf de geboorte tot op hoge leeftijd, iedereen snapt ze en kan gebruiken. En dat zijn precies de doelgroepen voor wie deze iPhone geschikt is. Een puber die zijn eerste telefoon krijgt of je oma, die je in van deze tijden van Corona gewoon even wilt videobellen.

Tot slot nog een tip: deze telefoon blijft voor een langere tijd interessant. Dus als het niet nodig is hoef je hem niet direct te komen. Hij zal enige tijd behoren tot de line-up van Apple en aan het einde van dit jaar waarschijnlijk al in prijs dalen. Dan heb je voor € 400,- een geweldig toestel!Deel dit artikel via: