Een update naar iOS 12, dat is de moeite waard!

Begin deze week heeft Apple iOS 12 uitgebracht. Heb je een iPhone of iPad, dan kun je nu updaten!

Alle modellen vanaf de iPhone 5s of iPad mini 2 en nieuwer ontvangen deze update. Dat zijn toestel die inmiddels vijf jaar oud zijn. Twijfel je nog teveel om een nieuwe telefoon te kopen (de iPhones zijn voortaan behoorlijk aan de prijs), dan kun je je oudere model dus rustig nog een jaartje gebruiken. Deze update is de moeite waard!

5 redenen om naar iOS 12 te updaten

 1. Snelheid
  De belangrijkste reden om te updaten naar iOS 12 is de snelheid. De afgelopen maand heb ik deze versie getest op een iPhone X, een iPhone 6 en een iPad Air 2. De resultaten zijn te merken. Alles werkt een stuk vloeiender en sneller. Iedere iPhone of iPad gebruiker zal het verschil merken.
 2. Notificaties
  Een doorn in het oog voor veel iOS gebruikers was het berichtencentrum. Voorheen werd ieder bericht afzonderlijk weergegeven en als je veel gemiste berichten had was er geen beginnen aan. Nu worden alle berichten netjes bij elkaar gezet. Bijvoorbeeld de berichten van Whats-App groepen zullen nu per groep geordend worden.
 3. Schermtijd
  Ben jij verslaafd aan je iPhone? Dan heeft Apple nu een tool ingebouwd om meer inzicht te krijgen in je verbruik. Met de uitgebreide opties om apps na een bepaalde tijd ‘s avonds uit te schakelen kun je meer controle krijgen over je iPhone gebruik.
 4. Siri zelf slimmer maken
  Apple was als eerste in 2010 met het introduceren van een digitale assistent, maar inmiddels zijn ze voorbij gestreefd door de virtuele assistenten van Google en Microsoft. Met de nieuwe ‘shortcuts app’ kun je Siri opdrachten geven. Zo kun je tegen Siri zeggen ‘ik ben onderweg naar huis’ en hij zal automatisch je navigatie starten en je partner een sms sturen dat je onderweg bent en hoe lang dat nog duurt. De app moet je wel nog na de update afzonderlijk downloaden in de app-store.
 5. CarPlay 
  Heb je in je auto de mogelijkheid om Apple CarPlay te gebruiken, dan kun je uitkijken naar veel nieuwe opties hiervoor. Apple heeft het toegestaan voor externe ontwikkelaars om hun apps beschikbaar te maken voor het autosysteem van Apple. Onder andere Google Maps en Flitsmeister komen binnenkort naar CarPlay!

Zijn er ook nadelen?

Grote nadelen van deze update moet ik nog ontdekken. Ik had een mooie visuele verandering wel kunnen waarderen, maar dit staat (volgens de geruchten) voor volgend jaar op de planning. Deze update richt zich vooral op stabiliteit, iets waar Apple nogal wat steekjes heeft laten vallen de afgelopen jaren.

Tot slot is het goed te weten dat iOS 12 wel meer ruimte inneemt op je telefoon dan de voorgaande versies. Dus als je telefoon maar 16gb geheugen heeft, dan is er dus minder ruimte over voor apps, foto’s of muziek.

 

Je kunt iOS 12 downloaden door je telefoon te verbinden met iTunes of via Instellingen -> Algemeen -> Software-update waar de update ook voor jou klaar staat!Deel dit artikel via: