Dossier: Apple hardware 2017 (september event)

Gisterenavond was het dan zover, de nieuwe productonthullingen van Apple in het nieuwe Steve Jobs theater. Een nieuwe Apple Watch Series 3, Apple TV 4K en natuurlijk de nieuwe iPhones 8 en iPhone X. Vooral het laatste model is de laatste tijd enorm gehyped, maar of het de verwachtingen waar kan maken?

Apple onthullingen 12 september 2017, iPhone X

iPhones 8 en X

Laten we beginnen met de grootste aankondigingen, namelijk: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. De iPhone 8 is een upgrade van de vorig jaar uitgebrachte iPhone 7, met als grootste wijziging de glazen achterkant. Door deze nieuwe achterkant kun je de iPhone nu ook draadloos opladen. Het model is in drie kleuren te verkrijgen: wit, space grey en een nieuwe kleur soort goud. Het model is vanaf vrijdag 15 september te bestellen.

De iPhone X (je spreekt het uit als iPhone 10) is de grootste verandering onder de iPhones. Een (in onze ogen) prachtig nieuw ontwerp met voorkant wat super scherp OLED scherm heeft, een stalen band en een glazen achterkant waarmee je de telefoon ook draadloos kunt opladen. De grootste verandering is het verdwijnen van de homebutton, ofwel de ronde knop onderaan het scherm. TouchID is vervangen door FaceID en het lijkt verrassend goed te werken. Het systeem herkent je gezicht op 30.000 unieke punten en zal je iPhone pas ontgrendelen, wanneer je ook daadwerkelijk naar het scherm kijkt. Naast deze grote aanpassingen heeft ook de camera weer een flinke upgrade gekregen en het moet naar Apples zeggen weer een powerhouse zijn, the best iPhone yet. We moeten nog even wachten voor we hem in handen hebben, vanaf 27 oktober is het toestel te bestellen waarna hij begin november geleverd zal worden. Ook de prijs is even slikken: €1159 voor het 64GB model en €1329 voor het 256GB model.

Videos over de nieuwe iPhones kun je onder aan dit artikel vinden!

Apple TV 4K

Apple gaat met de tijd mee en geeft het kastje genaamd Apple TV een update, door nu ook 4K tv te gaan ondersteunen. Een functie waar veel diehard gebruikers op zaten te wachten. Nu Apple deze trend doorzet is het afwachten tot de filmbedrijven ook hun films in deze resolutie gaan aanbieden. Om volledig gebruik te maken van de 4K resolutie moet ook je tv dit kunnen ondersteunen!

Apple Watch series 3

Met de nieuwe Apple Watch gaat de amerikaanse gigant verder in op verbindingen en sport. De belangrijkste toevoeging is de ondersteuning voor 4G verbinding, waardoor het horloge zelfstandig verbinding kan maken met internet. Met de nieuwe hardware is de Apple Watch een stuk sneller en kan bijvoorbeeld Siri nu ook terugpraten op je horloge, iets wat voorheen nog niet kon. Het nieuwe horloge in combinatie met de nieuwe WatchOS 4, welke later deze maand uitkomt, moet het horloge weer net wat completer maken en aantrekkelijker voor de sportievelingen.


Videos


Apple event, 12 september 2017 in 15 minuten (The Verge)


Hands on met iPhone X (9to5 Mac)


Hands on iPhone 8 en iPhone 8 plus (9to5 Mac)


Hands on Apple Watch series 3 (The Verge)

 

 Deel dit artikel via: