Dossier: Android smartphones, tablets en smartwatches (update Samsung Galaxy S8)

Als je gek bent op de nieuwste telefoons, tablets en smartwatches dan is dit dossier iets voor jou!
In februari 2017 werd het Mobile World Congress in Barcelona georganiseerd. Veel grote merken lancereerde hier hun nieuwe producten. Eind maart 2017 presenteerde Samsung haar nieuwste top-model de Galaxy S8.

Laatste update: 29 maart 2017, aankondiging Samsung Galaxy S8

29 maart 2017: Aankondiging Samsung Galaxy S8

Samsung heeft na zijn Note 7 fiasco wel wat te schaven aan het imago. De afgelopen tijd zagen we commercials op de Nederlandse televisie hoe uitvoerig Samsung toestellen wel niet test, waarmee ze aan willen tonen hoe veilig de toestellen zijn. Wij denken dat ze het beter kunnen laten zien met goede producten en de lang verwachte Galaxy S8 moet het toestel worden om Samsungs naam te zuiveren.

De grootste verandering van de Galaxy S8 is toch wel het scherm. Het scherm heeft boven en onder vrijwel geen randen meer en met de gecurvde randen is het een indrukwekkend toestel om te zien. Met een prijs van 799 euro is het geen goedkope telefoon en zelfs 100 euro duurder dan zijn voorganger de Galaxy S7. Of dit het waard is? Die conclusie kunnen we waarschijnlijk pas trekken als we de Galaxy S8 uitgebreid getest hebben. Voor nu moeten we het doen met verschillende filmpjes en previews die gemaakt zijn, kort na de aankondiging van Samsungs nieuwe vlaggenschip.

 

 


27 februari 2017: Mobile World Congress – Barcelona

Telefoons
Blackberry, LG, Nokia, Sony Huawei… allemaal kondigde ze een nieuwe High-end telefoon aan op MWC ’17. Allemaal met een ander accent want de grote markt is en blijft toch echt in handen van Apple en Samsung waarbij de laatste nog niet het nieuwste model aankondigde, de Samsung Galaxy S8 die waarschijnlijk 29 maart aangekondigd wordt. Opvallend is daarom dat veel bedrijven inzetten op verschillende doelgroepen waarbij niet innovatie maar productkenmerken de boventoon voeren. Zo zet Sony in op de filmspecs van haar telefoon, LG op de robuustheid van haar model en gaat Huawei in op design waarbij de fabrikant haar explosieve groei in Europa hoopt door te zetten. Onder dit artikel staan verschillende filmpjes van deze telefoons, zo krijg je een nog betere indruk.

Tablets
Of de tablet zijn langste tijd gehad heeft, dat denken we eerlijk gezegd niet. Het is een markt die niet meer zo explosief groeit maar dat wil niet zeggen dat daarmee het tijdperk van de tablets voorbij is. Gebruikers doen over het algemeen een langere tijd met een tablet en kopen daarom niet zo vaak een nieuwe, zoals zij dit bijvoorbeeld wel doen met hun telefoon. Dit is ook te zien in het tablet aanbod, veel fabrikanten brengen niet meer ieder jaar een nieuwe tablet op de markt maar één keer per twee jaar. Zo kondigde Samsung haar Galaxy tab S3 aan. Met de tablets lijkt men nog sterker in te zetten op productiviteit. Meer functies voor een toetsenbord en een stylus… het laat duidelijk zien dat men inzet op de zakelijke markt en of ze hiermee een nieuwe impuls geven aan de thuisgebruikers van tablets is maar zeer de vraag? Lenovo daarentegen brengt een nieuwe tablet uit voor thuisgebruik. Eén met goede specificaties, een grote accu en een krachtige processor weet men wellicht voor een prijs die rond de €200,- komt te liggen de thuismarkt wel te bereiken.

Smartwatches
Met de uitrol van Android Wear 2, waar we twee weken geleden nog een dossier over opende, betreden nieuwe smartwatches de markt. Met al deze nieuwe functies lijken fabrikanten steeds meer te worstelen met hun doelgroep. Dit kunnen we zien bij Huawei. Zij brachten de nieuwe Huawei watch 2 op uit tijdens MWC ’17 maar het karakter van het horloge is totaal anders dan de eerste generatie. Waar je met de eerste generatie een ‘luxe’ horloge had, krijg je nu een lomp ogend sportmodel. Het lijkt fabrikanten vooralsnog niet te lukken om functionaliteit te combineren met design en dat vinden we een gemiste kans. Want een luxe ogend horloge met GPS, WiFi, mobiel netwerk en dat helemaal los van je telefoon kan functioneren, dat zou toch wel de meest ideale combinatie zijn. We hopen nog verrast te worden met completere uitvoeringen.

 

 Deel dit artikel via: