Dossier: Android Nougat

Update: 27-08-2016
En hier is hij dan, de nieuwste versie van Android. Deze versie heeft nummer 7.0 met als naam Nougat.
Deze nieuwe versie brengt weer veel nieuwe functies. In de onderstaande video worden alle nieuwe functies (engelstalig) uitgelegd.

Niet iedere Android telefoon zal een update ontvangen van deze nieuwe Android versie.
Voor een volledige lijst met alle toestellen die een update krijgen, kun je via deze link bekijken.


Artikel: 12-03-2016
De afgelopen week werd de techwereld 'opgeschrikt' door de aankondiging van een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Google, Android N. Deze update kwam totaal onverwacht en brengt functies voor Android telefoons die al door veel bedrijven als bijvoorbeeld Samsung in hun eigen software was verwerkt. Verschillende belangrijke en veel gevraagde functionaliteiten heeft Google nu ook doorgevoerd in hun eigen besturingssysteem.

Android N is een relatief kleine update maar brengt genoeg nieuwe functionaliteiten. Zo heeft Android standaard een 'split screen' functie ingebouwd waardoor gebruikers twee apps op het scherm kunnen zien en gebruiken. Het multitasking scherm is op de schop genomen en effectiever in gebruik gemaakt en ook het notificatiescherm is veel duidelijker dan voorheen. Technologie website Tweakers maakte een review van Android N waar zij hun eerste blik werpen op deze nieuwe versie van Android. Het filmpje wat ze maakte is hier te bekijken.

Omdat Android N momenteel nog niet publiekelijk beschikbaar is, houden wij dit nieuwsartikel up to date als een dossier. Wij zullen regelmatig updates posten wanneer er nieuwe feitjes over het besturingssysteem naar buiten komen.


Video reviewsDeel dit artikel via: