Dit zijn de ontwikkelingen van mobiele telefoons in 2019

Gemiddeld vervangen mensen 1x per 3 á 4 jaar hun telefoon… en misschien heb jij dit jaar wel het idee een nieuwe te kopen. Dan is het handig om te weten wat de ontwikkelingen zijn voor mobiele telefoons in 2019.

Voorheen kochten mensen veel vaker een nieuwe telefoon. Ongeveer 1x in de twee jaar. Vooral de telefoons van de grote merken zijn explosief in prijs gestegen, naar ruim boven € 1000. Samen met de BIG-registratie, die ook niet voor iedereen positief is, zijn dit redenen voor mensen om langer met hun telefoon te doen. Of men stapt hierdoor over naar goedkopere modellen.

Wat gaan de bekende merken doen?

Samsung kondigde op 20 februari weer een nieuwe serie top-telefoons aan: de Galaxy S10, S10 plus en S10E. Dat lijkt dus de trend: een basismodel, een plusmodel en een goedkoper model. Technologisch zet Samsung de ontwikkelingen van afgelopen jaar sterk door. Een nog groter scherm (edge to edge) met alleen een ‘gat’ voor de camera, een grotere batterij, vingerafdrukscan in het scherm en nog betere camera. De ‘edge to edge’ telefoons gaan dit jaar naar ‘perfectie’ toe. Daarom is het tijd voor compleet nieuwe ontwikkeling: de ‘Fold’ telefoon.

De ontwikkelingen van de vouwbare telefoon zijn dit jaar ingezet door onder andere Huawei en nu dus ook Samsung. Ja, een telefoon die je kunt vouwen en ook direct een tablet is. Het zal ongetwijfeld weer een nieuwe markt aanboren en een nieuwe trend beginnen. En denk je dat het niet zo is? Tien jaar geleden was het echt ‘less is more’ en nu lopen we met gigantische telefoons in onze broekzak. Vooral in 2020 zullen we merken hoe deze technologie zich verder gaat ontwikkelen.

Tot slot kijken we nog even naar Apple. Zij zullen pas in het najaar weer een evenement houden. Speculaties over de nieuwe modellen zijn er nog niet, dus daar kan ik nog niet veel over schrijven. Wel kijk ik persoonlijk altijd uit naar WWDC 2019, het evenement waarop Apple nieuwe software aankondigingen doen. Daar zijn weer belangrijke ontwikkelingen te verwachten die de keuze voor een telefoon beïnvloeden.

De opmars van de Chinezen

Volgens cijfers van Canalys hadden de Chinese telefoonmerken, in Q4 van 2018 een derde van de Europese smartphonemarkt in handen. Vooral Huawei begint Apple flink te naderen. Daarnaast zijn er ook de nieuwkomers Xiaomi (recent de aankondiging van de Mi9) en Oppo die hun aandeel krijgen.

De Chinese telefoons zijn aantrekkelijk in hun prijs-kwaliteit verhouding. Voor nog geen € 400,- heb je bij Xiaomi een prima telefoon. Of de OnePlus 6T is nog zo’n pareltje. Wat we ons wel moeten afvragen bij deze telefoons, is of deze telefoons wel net zo duurzaam zijn als de grote merken. Gaan deze telefoons dan ook vier jaar mee?

Effe checken

Tot slot van dit artikel wil ik je nog een waardevol advies meegeven: bekijk voordat je een nieuwe telefoon gaat kopen, altijd even de reviews op grotere websites. Bijvoorbeeld de bekende technologie website ‘Tweakers.net‘  heeft uitgebreide mogelijkheden om beoordelingen van andere gebruikers over telefoons te lezen. Daarnaast beschikken ze ook over een ‘pricewatch‘, waardoor jij weet op welke plek je het goedkoopste je nieuwe telefoon kan kopen.Deel dit artikel via: