De vouwbare telefoon… nog nét niet helemaal

Dit jaar is ons alweer de tweede generatie vouwbare telefoons gepresenteerd. Vorig jaar kwamen Samsung en Huawei met hun eerste modellen op de markt en dit jaar maakt de vouwbare telefoon een belangrijke ontwikkeling. Maar is het nu interessant al de overstap te maken?

Ik sta er toch maar weer ieder jaar van te kijken, want voor innovatieve ontwikkelingen er zijn. Misschien voelen ze niet zo groot zoals het moment dat Steve Jobs de eerste iPhone aankondigde, maar de mogelijkheden die de nieuwe telefoons (zoals het vouwbare glas) is toch wel knap! Alleen aan deze innovaties zit toch weer een prijskaartje. En is dit prijskaartje het waard om er nu al één te kopen?

Wat zegt Youtube over de vouwbare telefoon?

Youtube staat kort na iedere presentatie van een smartphone weer vol met video’s. En ook in de weken daarna zien we de nodige reviews voorbij komen. Om jou te helpen met het maken van een keuze, of jij wel of niet voor een vouwbare telefoon moet kiezen, zet ik een aantal nuttige video’s hieronder. Mijn conclusie lees je onder de video’s.

De video’s zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.

 

Conclusie

Zoals geschreven ben ik onder de indruk van de ontwikkelingen, maar ik ben ook onder de indruk van het prijskaartje. Ondanks dat we in de video’s kunnen zien dat het een mooi staaltje techniek is en vooral de Samsung Galaxy Z Flip wel een ver ontwikkeld model is, durf ik die stap nog niet aan. Want hoe ziet de telefoon eruit over 3 jaar? € 1500,- betalen voor een telefoonvorm die zich nog moet bewijzen op gebied van stevigheid en duurzaamheid is mij iets te gortig. Daarnaast mag de telefoon voor mij wat compacter zijn in omvang en is ook daar nog een stap te zetten. Vroeger moesten telefoons zo dun en klein mogelijk zijn, nu hebben we bakbeesten. Misschien was het vroeger nog niet zo slecht?

Maar misschien ben jij wel die early adopter en heb je het geld ervoor over… dan is het zeker een mooi “speeltje”!

 Deel dit artikel via: