Oooooo boy, daar is de iPhone X

Oooooo boy, daar is ie dan, de iPhone X. Een week geleden zat ik zenuwachtig op mijn stoel, te wachten om het toestel te bestellen. En het was me gelukt, ik zat bij de eerste batch, gisteren ontving ik de iPhone en na een dag gebruiken kan ik zeggen jemig… wat een geweldig toestel!

Mijn Apple historie

Gebruikers van Apple, Google Android, Microsoft Windows, we bashen elkaar heel wat af. Uiteindelijk werkt iedereen met de spullen waar hij of zij het fijnste mee werkt. Ik werd vier/vijf jaar geleden helemaal Apple verslaafd en vind het heerlijk om mee te werken.

Mijn eerste echte smartphone was een HTC Sensation met daarop Android. Een fijn toestel, maar ook met alle nadelen van Android. Zo kon ik na een jaar iedere maand het toestel wel opnieuw installeren omdat Android helemaal dicht slipte, een bekend probleem met Android toen destijds. Ik kende Apple als een duur bedrijf met dichtgetimmerde apparatuur en software en als IT’er wilde ik toch wat frutselen met mijn telefoon, dat kon met mijn HTC wel! Toch zag ik veel mensen om me heen met een iPhone en ik kreeg er soms één in handen, dat voelde toch wel goed. Ook was er de opkomst van de iPad. Allemaal ontwikkelingen die ik niet zo sterk zag in de Android wereld. Toen ik de kans kreeg een goedkope iPod touch op de kop te tikken, was dat mijn ultieme gelegenheid om Apple uit te proberen. En vanaf toen ging het snel: een iPad, iPhone, Macbook en een Apple Watch. Ik ben verslaafd aan Apple.

Toch besloot ik wel kritisch te blijven, want Apple heeft de jaren kritiek gehad te weinig innovatief te zijn. Wanneer Apple niet door zou gaan met ontwikkelen zou ik terug naar Windows gaan, terug naar Android. Ik ben blij dat het niet zover heeft hoeven komen. Ik werk lekker in de Apple omgeving en daar komt nu mijn iPhone X bij!

En dan nu, de iPhone X

Het hele toestel, de reclames, de verpakking, de hele hype is branding ten top, van het hoogste niveau. En ja het is waar, de iPhone X is/was moeilijk te verkrijgen. Vorige week zat ik op om 9.01 uur klaar om de iPhone te bestellen en ik moest snel zijn. Uiteindelijk lukte het me om bij de eerste uitlevergroep te komen. In tegenstelling tot providers als Vodafone, KPN of winkels als Mediamarkt is je kans gewoon het hoogst om direct bij Apple het toestel te bestellen en snel te krijgen. Ik las zelfs op een forum dat de Mediamarkt ongeveer 100 toestellen voor heel Nederland heeft gekregen. Super weinig natuurlijk!

Ik moest gisteren even wachten voor ik het toestel kreeg, pas laat op de middag. Toen hij er eenmaal was kon ik hem snel nog installeren voor ik naar mijn afspraken in de avond ging.

Alleen het uitpakken van het product is bij Apple al een feest, dat hebben ze goed voor elkaar. En toen ik het toestel aanzette, prachtig! Een groot en super scherp scherm in een compacte behuizing, een uitstekende camera (al moet ik die nog uitgebreider testen) en natuurlijk keek ik even hoe onze eigen website van WJH-Services eruit ziet op het toestel. Ook het nieuwe beveiligingssysteem FaceID, dat de vingerafdrukscanner vervangt, laat een goede indruk achter. Ik ben volop van het toestel aan het genieten en ja, voor mij is het absoluut die hoge prijs waard.

Durf ik dan niet kritisch te zijn? Jawel hoor… er is alleen niet zoveel om kritisch op te zijn. Als ik dan toch iets moet noemen: ze zeggen dat het een randloos scherm is, maar dat is toch echt niet het geval. De randen om het scherm zijn nog behoorlijk bijv. in vergelijking met de Samsung Galaxy S8. Daarnaast gaat het weer even duren voordat alle app-ontwikkelaars hun apps hebben geupdate, dat betekent dat nog niet alle apps gebruik maken van het volledige scherm.

De conclusie voor nu: ik ben enorm blij met mijn nieuwe telefoon, dat moge duidelijk zijn. Apple heeft in het toestel misschien niet als eerste de nieuwste functies verzonnen, maar ze hebben de functies wel als beste uitgevoerd… dat durf ik ten stelligste te beamen. Heb je vragen over de nieuwe iPhone, stuur me gerust een berichtje en ik zal al je vragen proberen te beantwoorden.

Meer beeldmateriaal

Hieronder zie je plaatjes van mijn eigen iPhone X en wil ik je wat van de ervaring meegeven. Daarnaast staat hieronder een lijstje van Youtube-kanalen die de iPhone X al een paar dagen in hun bezit hebben. Zij hebben er uitgebreide reviews over gepubliceerd. De beste video’s kun je hieronder vinden, maar kijk ook op ons Youtube-kanaal in de Apple afspeellijst voor meer video’s die ik voor je heb verzameld.

  Deel dit artikel via: