Vergroot je online zichtbaarheid… juist nu!

In deze tijden van crisis kunnen de mensen niet naar jou toekomen, maar dat wil niet zeggen dat jij niet naar de mensen toe kan, Daarom is het belangrijk je online zichtbaarheid te vergroten. Met deze tips blijf jij de aandacht houden van je doelgroep!

Het belang van online zichtbaarheid is om de band met je doelgroep niet te verliezen. Want wanneer dit alles weer achter de rug is, hoop je dat ze natuurlik weer zo snel mogelijk bij je terug komen. Blijf dus die verbinding zoeken. En daarnaast zou het mooi zijn dat mensen nieuwsgierig naar je worden, dat je na de crisis ook een nieuw publiek weet te trekken. 

Laat je expertise zien

Nu meer dan ooit is jouw vindbaarheid op Google belangrijk. Want mensen nemen meer tijd om online naar hun producten of gewenste diensten te zoeken. Ze willen zelf dingen proberen, dus gaan op zoek naar tips. Zorg dat jij tips deelt, laat zien dat jij de expert bent. Mensen komen dan bij jou om raad en advies, dat is het moment om aan klantenbinding te doen.

Faciliteer mensen dus met tips. Dit kun je bijvoorbeeld doen door Google Posts. Hiermee kun gratis reclame maken op jouw ‘Google Bedrijfspagina‘ met een reclame boodschap die 7 dagen blijft staan. Dus als mensen jouw dienst/product zoeken in jouw regio en je hebt een Google Bedrijfspagina, dan kun je al direct op Google tips delen waardoor je hun nieuwsgierigheid aanwakkert om verder te lezen.

Mensen zoeken in regio, dus SEO!

SEO zorgt ervoor dat mensen jouw website kunnen vinden. Ze zoeken niet specifiek op jouw website, maar op je dienst of product. En dan moet je zorgen dat je vooraan staat bij Google. Hoe specifieker jij de SEO zoekopdracht kunt maken, hoe meer effect het zal hebben. Bijvoorbeeld ‘Communicatieadviseur Brabant’ zal moeilijker zijn om bovenaan te komen dan ‘Communicatieadviseur Laarbeek’ of ‘Communicatieadviseur Beek en Donk’. Hoe groter de zoekterm, hoe meer concurrentie.

Dit is de tijd om je online zichtbaarheid te vergroten voor de lokale bevolking. Mensen gaan niet ver weg, dus ze zoeken online hun diensten ook niet ver weg. Zorg dat je vooraan staat!

Wees origineel op social media

Waar social media eerst mensen uit elkaar dreef, omdat we elkaar juist te weinig bezochten, brengt het ons nu weer dichter bij elkaar. Originele, humorvolle en interesse content op social media maken het verschil. Mensen hebben meer tijd om iets te kijken, geef ze dan ook iets om naar te kijken. Laat jezelf eens van een andere kant zien, zoals de zusters Karmelietessen Vogelenzang doen op hun Instagrampagina. Heb jij het leven van kloosterzusters zo ooit gezien?

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carmel DCJ (@carmeldcj) opDeel dit artikel via: