Kent u deze marketingcommunicatie websites al?

Enige tijd geleden schreef ik al een artikel over informatica websites om te volgen. Nu zijn de marketingcommunicatie websites aan de beurt.

Bloggen is in

Er zijn op internet, in Nederland enkele grote websites waar veel artikelen en achtergrond informatie gepubliceerd wordt over communicatie. Eerst wil ik echter de ‘kleine’ spelers benoemen. Ga via Google op zoek naar een marketingcommunicatiebureau en vrijwel ieder bureau schrijft blogartikelen. De websites die hier het meest populair zijn spitsen zich toe op specifieke onderwerpen, zoals SEO en website analyse. Logisch want op deze websites is vaak ‘gratis’ informatie te halen, je leert er veel van.

De ‘grote’ marketingcommunicatie websites

Dan zijn er natuurlijk de websites waar dit artikel om draait: de grote spelers die marketing, communicatie en techniek bij elkaar bundelen. Hier mijn persoonlijke top 3:

3. Marketingfacts.nl
www.marketingfacts.nlDe website blinkt uit in het koppelen van drie onderwerpen: marketing, techniek en design. De auteurs werken vaak met inspirerende voorbeelden van unieke concepten en ideeën. Dit is de ideale website om inspiratie op te doen ‘out of the box’ te denken. Een nadeel van deze website vind ik dat de thema’s niet goed gebundeld zijn, waardoor bijvoorbeeld de kennisbank niet goed bruikbaar is. Wel bieden ze een uitgebreide vacaturepagina en kun je voor nieuwe uitdagingen terecht op de nummer 3 van mijn lijst.

2. Adformatie
Adformatie had voorheen de naam ‘Communicatie online’. Dit vonden ze blijkbaar toch wat te beperkt, want communicatie is zoveel breder. Bij Adformatie zoomen ze vooral in op de communicatie ontwikkelen bij bedrijven en zaken die hierin opvallen. Slaat een commercial op tv bijvoorbeeld compleet de plank mis, dan weten zij waar het mis is gegaan en geven hier een kundige visie op. Je krijgt dus een kijkje in de keuken bij andere bedrijven in wat zij volgens deze website goed en minder goed doen.

1. Frankwatching
Zonder enige discussie is Frankwatching mijn absolute nummer 1 en ik ken veel collega’s die het hierin met mij eens zijn. De tips zijn bijna onuitputtelijk: trends, strategie, social media, website optimalisatie, content, marketing en dat met veel handige tools zoals infographics. Gerenommeerde communicatie auteurs dienen hun artikelen in bij Frankwatching en een kritische redactie kijkt of deze artikelen geschikt zijn. De aangeboden informatie is dus van hoge kwaliteit. Ikzelf kon bijvoorbeeld veel praktische informatie van de site halen en leren over de AVG-privacywet. Naast dit aanbod kun je alle artikelen ook in je mailbox ontvangen, staan er heel veel vacatures op en bieden ze (betaalde) webinars en trainingen aan. Er is zijn dus eindeloze mogelijkheden om via deze website je kennis op te frissen!

Vakgroep

Als korte nabrander wil ik ook nog de vakgroep voor marketingcommunicatieprofessionals met jullie delen.
Ben je actief in het vakgebied marketingcommunicatie, dan is het aan te raden om je aan te sluiten in het netwerk via Logeion. Men wil in deze vakgroep een duidelijk beeld creëren van de visie op marketingcommunicatie voor organisaties.Deel dit artikel via: