Website optimaliseren met beeldgebruik

Een website met mooie foto’s is niet alleen aantrekkelijk, maar goed beeldgebruik levert ook meer clicks en terugkerende bezoekers op. Hoe je dat doet… lees het hieronder verder!

Beeldgebruik als onderdeel van je content

Bij het opmaken van een webpagina moet je met veel dingen rekening houden: lengte van de content, indeling van de pagina, keuze voor woorden en ook beeldgebruik. Vaak gebruiken website’s bijvoorbeeld te weinig tussenkopjes en staan er te weinig afbeeldingen in verhouding tot de tekst. Eén foto op een tekst van 1000 woorden, daar zul je maar weinig mensen mee uitnodigen de tekst verder te lezen. Te veel tekst en te weinig (goede kwaliteit) afbeeldingen zullen een lage positie in Google tot gevolg hebben. Content is dus niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen, video’s en muziekfragmenten. Deze content moet relevant zijn voor je bezoeker en als je dat op orde hebt zal Google je ook beter waarderen.

Leg een database aan

Even een foto maken met de mobiele telefoon kunnen we allemaal. Zijn die foto’s echter aantrekkelijk genoeg voor je bezoekers? Besteed daarom veel tijd aan het zoeken of zelf maken van goede foto’s, of huur desnoods iemand in. Zorg voor een database van foto’s die je voor langere tijd kunt gebruiken en ververs de foto’s op je website regelmatig. Zo is er iedere keer iets nieuws te zien.

Bij het aanleggen van een fotodatabase moet je goed opletten op het auteursrecht. In 2017 schreef ik hier een artikel over na aanleiding van een uitzending bij het televisieprogramma ‘De Rijdende Rechter’. Lees ook dit artikel voor meer informatie!

SEO tip

Een piepkleine SEO tip: zorg dat je afbeelding zowel in naam als in alt-omschrijving voorzien is van een tref- of zoekwoord. Stel je wil dat je pagina gevonden wordt op de term ‘Fotograaf’. Zorg dat deze term terugkomt in de titel, de link, de meta-omschrijving en de tekstuele opbouw van de pagina, maar ook in de titel van de afbeelding en de alt-omschrijving. Zo kan Google de link leggen naar de inhoud van de pagina, de structuur en de opbouw van de pagina, en het bijbehorende beeld.Deel dit artikel via: