Komkommertijd?

We zitten hartje zomer… ook wel een tijd die bij veel redacties bekend staat als ‘komkommertijd’. Zelfs wanneer je niet op vakantie bent (en dus gewoon aan het werk) gaat het allemaal een tandje minder. Dat is niets raars, vooral niet bij deze bizarre temperaturen. Maar het kan – vooral voor redacties – ook een lastige tijd zijn, omdat er veel minder nieuws te melden is uit de organisatie. Daarom geef ik je in dit artikel tips hoe je redactioneel goed de komkommertijd kunt door komen.

Wat doe je tijdens de zomer op de redactie?

De zomer is een ideale tijd om de boel eens goed op te ruimen… je bureau, je bureaula, je e-mail etc. Maar dat is een goed onderwerp voor een ander blogartikel! Het is rustig(er) op het werk, om even andere dingen te doen maar het heeft ook een keerzijde: er is veel minder input qua nieuws.

Wat goed is om te beseffen, is dat de meeste collega’s nooit veel langer dan 3 á 4 weken op vakantie zijn. De gehele zomerperiode duurt natuurlijk langer… dus nieuws herhalen is mijn advies! Belicht oude, maar toch nog relevante berichten. Collega’s hebben in de zomerperiode namelijk ook meer tijd voor het lezen van berichten. En door de lagere toestroom worden ze ook niet overladen met informatie.

Daarnaast adviseer ik juist gebruik te maken van de zomerperiode voor aankondigingen op meerdere momenten. Veel mensen willen hun berichten vlak voor en net na de zomerperiode eruit doen… maar er zijn er meer die zo denken. Het resultaat is dus een enorme lading aan informatie welke collega’s niet oppakken. De zomerperiode geeft dus verschillende kansen!

Komkommertijd bij WJH-Services

Schrijven voor social mediaJa, ook ik merk het dat het vakantie is. De leescijfers van mijn artikelen zijn een stuk lager dan normaal… en dus ga ik ook op herhaling. Dus ben je net op vakantie geweest en toch weer wat inspiratie op doen, kijk dan eens naar de laatste vijf artikelen die ik de afgelopen weken geschreven heb!

Leesplank communicatieliteratuur
Het is goed en nuttig om je als communicatieprofessional (iedere professional) regelmatig te verdiepen in literatuur over jouw vakgebied. In de blog van deze week geef ik je een leesplank, om de zomer nuttig door te komen!

5 tips om je bounce rate te verlagen
Google toont de websites met de beste informatie bovenaan zijn pagina, en daar wil jij bijzitten! Alleen heb je een probleem, je bounce rate is te hoog! Dat betekent dat bezoekers weer direct weg zijn na het bezoeken van 1 pagina… en dat is geen goed teken. Maar hoe kun je nou voorkomen dat bezoekers te snel doorklikken?

Schrijven en reageren op social media
Schrijf jij regelmatig berichten voor social media, maar is dat moeilijk voor je? In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips om de beste social media berichten te schrijven!

Weer effectief op Facebook door (gratis) targeting
Je zult het vast wel gemerkt hebben… jouw bedrijfsupdates op Facebook komen een stuk minder voor op de tijdlijn van je volgers! Een oplossing is dan (duur) betaalde campagnes inzetten. Maar er is nog een gratis optie: nieuwsbericht targeting. In dit artikel leg ik je uit hoe je jouw nieuwsberichten bij de gewenste doelgroep krijgt… en het kost je helemaal niets!

Zijn jouw wachtwoorden wel veilig?
Met grote regelmaat kom ik (nog steeds) tegen, dat mensen makkelijke wachtwoorden gebruiken. Welke ze ook vaak gebruiken voor meerdere accounts. Mensen hiervoor waarschuwen is stap 1, maar ze een oplossing bieden dit anders aan te pakken… dat doe ik in dit artikel!

 Deel dit artikel via: