Eerste blog-artikel, een vooruitblik op Windows 10

Bij de lancering van Windows 8 hadden veel mensen moeite met de overgang, van het vertrouwde Windows 7 naar deze nieuwe manier van werken. Inmiddels heeft Microsoft veel geluisterd en is Windows 10 aangekondigd dat later dit jaar zal uitkomen.

Windows 10 zal een gratis update zijn voor de huidige gebruikers van Windows 7 en Windows 8. Hiermee volgt Microsoft de strategie van Apple om hun besturingssysteem gratis beschikbaar te maken voor consumenten. Tijdens een evenement vorige week, kondigde Joe Belfiore (hoofd Windows team) nieuwe functies in Windows toe. De nieuwe windows moet er voor gaan zorgen, dat alles op zowel desktops, tablets en mobiele telefoons beter zal gaan draaien hierdoor het gebruikersgemak verhoogd zal worden.

Voor veel mensen was het weglaten van het startmenu in Windows 8 een grote aderlating. Mensen die geen touchscreen hadden op hun laptop moesten zeer wennen aan deze manier van werken, met tegels als startmenu. In Windows 10 zal het beste van beide gecombineerd worden. Het oude startmenu komt terug, maar met de functionaliteit van het oude startmenu.

Windows 10 zal persoonlijker worden. Met een nieuwe virtuele assistent Cortana, kunt u de PC opdrachten geven om bepaalde taken uit te voeren of herinneringen te geven wanneer u dit nodig heeft. Ook zal er een nieuwe versie van Office uitkomen, waardoor het (door)werken op verschillende apparaten makkelijker zal gaan. Ook komt er een nieuwe internet-browser met veel nieuwe functionaliteiten, deze is momenteel nog volop in ontwikking. Microsoft zet met de nieuwe versie van Windows, duidelijk in op twee belangrijke aspecten. De goede functies van Windows 7 en 8 combineren en zorgen dat de gebruikservaring van Windows 10 op al uw Windows apparaten hetzelfde is waardoor u efficient kan werken. 

Momenteel is Windows 10 nog volop in ontwikkeling en over een tijdje, zullen wij weer een update geven over onze ervaringen met Windows 10 en geven wij advies waarom u wel/niet voor deze update moet kiezen.Deel dit artikel via: