De beste websites voor rechtenvrije muziek

Zoek jij muziek voor onder jouw video, dan moet je daar goed mee opletten. Net als met onrechtmatig gebruik van afbeeldingen, kun je ook met muziek aardig in de problemen komen. Gelukkig zijn er genoeg websites met rechtenvrije muziek, die je gratis kunt gebruiken!

Ken je dat… heb je net zo hard gewerkt aan je video en al snel heb je een melding van YouTube in je inbox. ‘Uw video is geblokkeerd vanwege onrechtmatig gebruik en licentierechten.’ Daar gaat je harde werk. Dan zijn er twee oplossingen: een licentie kopen om het muziekstuk onder je muziek te plaatsen of gratis muziek zoeken. Dat laatste is voor velen de beste optie. Daarom een top 4 van websites die de beste rechtenvrije muziek hebben.

1. GoSoundtrack

Op www.gosoundtrack.com download je (na registratie) zeer hoge kwaliteit nummers. De muziek is in verschillende formaten te downloaden en ze hebben tal van categorieën.

2. Purple Planet

De website www.purple-planet.com geeft het beste van twee werelden: betaalde en gratis muziek. Gebruik je de gratis muziek (na registratie), dan moet je er altijd een bronvermelding bij doen. Daarnaast kun je hier ook voor schappelijke prijzen licenties kopen. Deze website is handig als je muziek zoekt in een bepaalde sfeer, zoals spanning en horror.

3. BenSound

Een van mijn persoonlijk favorieten is www.bensound.com. Het is een overzichtelijke website met gratis en betaalde muziek, maar registratie is niet nodig. Bij het gebruik van gratis muziek is een bronvermelding wel verplicht.

4. Shutterstock

Je dacht dat www.shutterstock.com alleen voor afbeeldingen was? Nee hoor, ze hebben ook genoeg muziek. Ze hebben een mooie variatie van betaalde en gratis muziek, dus ga je gang!

Heb jij nog geschikte bronnen die hier niet mogen ontbreken. Neem dan even contact met me op! Daarnaast is het goed om nog even de definitie van ‘rechtenvrije muziek‘ goed door lezen, zodat je goed weet wanneer er wel of geen rechten op muziek zitten.Deel dit artikel via: