Bloggen in tijden van crisis?

Onvoorstelbaar beste lezers, wat leven we in een bijzondere tijd… en dat bedoel ik natuurlijk niet positief. Het Coronavirus heeft ons volledig in de greep en zicht op verbetering is er nog niet. Hoe ga ik persoonlijk met deze situatie om en wat voor effect heeft dat op mijn blog? Ik leg het in dit artikel uit, maar ik kan je al verklappen; het zal ook voor mij (online) allemaal even wat minder zijn.

Een paar weken geleden stond ik nog vrolijk mijn koor te dirigeren, legde ik de laatste hand aan een aantal nieuwe artikelen en begon ik vol goede moed aan nieuwe projecten op mijn werk. Hoe anders is het nu. Het ziekenhuis is één groot crisisteam, de media is alleen maar Corona en alle leuke dingen in het leven liggen voor iedereen stil. Dat heeft mij aan het denken gezet.

Hoe verder met deze blog?

Ik besef dat nieuwe dingen lezen – niet Corona gerelateerd – verfrissing kan geven in deze tijd. Dat zie ik ook aan de cijfers van mijn artikel over ‘Interne Communicatie‘. Echter zijn de werkzaamheden in het ziekenhuis zo pittig, dat bloggen er deze tijd even niet in zit. Ik heb nog een paar mooie blogs klaarstaan om te publiceren, maar ook dat vind ik niet passend om deze te publiceren. Het is tijd om pas op de plaats te maken.

Wat ik eventueel nog wel zal doen, is waar het haalbaar is tips geven over hoe je communicatie en informatica kunt inzetten in deze tijden van crisis. Zoals het artikel over thuiswerken. Echter hier kan ik geen belofte over doen, dat ik dit ook kan waar maken. De prioriteiten liggen ergens anders: volle inzet op mijn werk (de zorgverleners ondersteunen) en rust pakken waar nodig. 

Mijn boodschap aan alle lezers

Het zijn rare tijden waar we met z’n allen inzitten. Ik neem iedereen mee in gebed, iedereen die de steun en kracht nodig heeft. Ik wens u alle goeds, blijf gezond en hopelijk kunnen we snel weer over naar ons “normale” leven.Deel dit artikel via: