Blog: Meer eenheid met Microsoft Office 2016

Na verscheidene versies van het bekende Office pakket is nu de nieuwste versie uitgebracht. Wat is er nieuw in dit pakket? Wat kunnen we er allemaal mee doen? Wij hebben alvast gewerkt met de preview versie en zijn onder de indruk. 

Eenheid
Office 2016 bevat net zoals vorige pakketten nieuwe versies van de programma’s Word, Excel, PowerPoint, Outlook etc. Met dit pakket willen ze meer eenheid brengen en daarom zien de programma’s er veel hetzelfde uit qua lay-out. Microsoft was ook al langer bezig de Office apps eruit te laten qua design zoals dit al het geval was met de Android en iOS apps.

Nieuwe functies
De nieuwe versie van Office neemt ook veel nieuwe functionaliteiten met zich mee. Zo kan Office gaan werken met apps van derden. Ook zal het mogelijk zijn met meerdere mensen tegelijk in een document te kunnen werken. Met de nieuwe functionaliteiten maakt Microsoft een sprong voorwaard op gebied van gebruiksgemak en vormgeving van uw documenten.

Onedrive-integratie
De integratie van Microsofts cloudopslagdienst Onedrive, wordt nog verder doorgevoerd dan voorheen het geval was. Bestanden zullen standaard in de Onedrive-schijf van gebruikers worden opgeslagen, in plaats van op hun harde schijf. Ook bijlages in e-mails worden niet meer aan de mail gekoppeld maar naar de Cloud geüpload, waarbij direct de benodigde toestemming wordt geregeld om de ontvanger toegang tot het bijgevoegde bestand te geven. Dit kan een handige functie zijn, maar wel zetten we onze vraagtekens met de privacy-gevoelige gegevens.

Release
Het nieuwe Office pakket is afgelopen week uitgebracht voor het grote publiek. Al enige tijd hebben wij mogen werken met beta-versies en nu kan iedereen gebruik gaan maken van dit pakket. Ook zullen wij met de officiële release gaan werken, waardoor wij nog beter het nieuwe Office 2016 pakket zullen kennen. Hierdoor kunnen wij u nog beter helpen mocht u in de toekomst het nieuwe office pakket willen aanschaffen.Deel dit artikel via: