Blog: Macbook, een knap staaltje Apple innovatie

Eerder dit jaar kondigde Apple tijdens een evenement haar nieuwe Macbook aan. In de serie Macbook Air, Macbook Pro kwam nu weer de 'normale' naam, Macbook terug. Dit apparaat met een 12 inch scherm is sinds een aantal weken op de markt en afgelopen weekend hebben wij uitgebreid de tijd genomen om deze nieuwste product van Apple te testen.

Het eerste wat opvalt wanneer we de Macbook bekijken is de 'dikte' van het apparaat. De laptop is ongelofelijk dun en al direct trekken we de vergelijking met de Macbook Air. Het is bijna niet normaal dat het Apple is gelukt zo'n klein product te produceren. De Macbook 2015 heeft een glashelder scherm en een batterijduur van ruim 9 uur. Het meest innovatieve is misschien wel de trackpad. Deze trackpad is niet klikbaar maar wanneer de laptop aanstaat, voel je wel een klik. Het toetsenbord is ook een nieuwe ontwikkeling, het typen gaat best goed maar de feedback die de toetsen geven is eigenlijk te weinig om ijverig mee te kunnen werken.

Apple heeft met dit product te laten zien, nog steeds bezig te zijn met innoveren. Op veel fronten lukt dit met deze nieuwste Macbook, maar op sommige fronten trekken we onze grote twijfels. Met een minimale prijs van 1499 euro is het zeker geen goedkope laptop en hierbij zijn al je spullen zoals USB-sticks, opladers etc. onbruikbaar geworden. Door maar één USB-C aansluiting moet je allemaal nieuwe stekkertjes en verloopstukjes kopen om je Macbook enigszins goed te kunnen gebruiken en ook deze zijn niet goedkoop.

Onze conclusie is dat Apple er wederom in geslaagd is met een verassend product te komen, maar wat ons betreft zijn ze echt doorgeschoten in prijs en de tekortkomingen die deze laptop heeft. Wij zijn erg benieuwd wat de vervolg stappen van Apple zijn om mensen meer waar voor hun geld te bieden.Deel dit artikel via: