Blog: De nieuwe telefoons van de grote merken

Vorige week vond in Barcelona het jaarlijkse Mobile World Congress plaats, dé gelegenheid voor veel fabrikanten om nieuwe smartphones, smartwatches en tablets te introduceren. De aankondigingen waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt waren de telefoons van Samsung en HTC. Deze telefoons volgen beide weer een eerdere versie op. De toestellen zijn genaamd de Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9.

Bij de presentatie van de HTC One M9 was al gelijk duidelijk dat ze door willen gaan op het succes van zijn voorganger, de HTC One M8. De telefoon lijkt vrij veel op zijn voorganger qua design, echter heeft HTC qua hardware de nodige verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben ze de nieuwste snapdragon processor erin gedaan en hebben ze de ultra camera van de achterkant naar de voorkant geplaats en een compleet nieuwe 20 megapixel camera op de achterkant gezet.

Samsung heeft de Galaxy S6 aangeduid als ‘project zero’ flink en hiermee flink uitgepakt. Zo hebben ze het uiterlijk de upgrade gegeven waar de consumenten al jaren op hebben gehoopt. Voorgaande modellen hadden een plastic behuizing dat goedkoop aanvoelde, nu hebben ze gekozen voor een metaal en glazen behuizing. Wel heeft het nog de echte Samsung look. Ook is de telefoon zeer snel door de nieuwste processor van Samsung. Samsung heeft ook de software drastisch aangepakt, waardoor het bedrijf de prestaties van de telefoon flink weet te verbeteren. Een minpuntje kan zijn, dat de Galaxy S6 een kleinere accu en het moet nog blijken of dit effect heeft op de gebruiksduur van de telefoon. De Galaxy S6 komt in twee varianten, de normale versie en de 'edge', met een aflopend scherm.

De veel besproken toestellen komen in April naar Nederland. Wanneer de telefoons in de winkels liggen, zullen wij beide toestellen kritisch bekijken en beoordelen. Wij zullen uiteraard onze bevindingen weer online plaatsen. Mocht u vragen of advies nodig hebben bij de aankoop van een nieuwe telefoon, wij zullen u alles vertellen over de voor-en nadelen van deze telefoons.Deel dit artikel via: